header-vloer

Vloeren

Vloeren bij Deco Home

Tapijt, laminaat, novilon of pvc in natuurlook of een uitgesproken kleur?
Een vloer is onderdeel van het interieur. Maak daarom je keuze weloverwogen.


Praktisch en makkelijk in het onderhoud, dat waren de belangrijkste vereisten waaraan een vloer vroeger moest voldoen. Al blijven deze eigenschappen natuurlijk belangrijk, toch heeft de vloer tegenwoordig ook een heel andere rol toegemeten gekregen.

De vloer is een belangrijk deel geworden van het interieur. Het brengt eenheid in huis en legt daar waar nodig de juiste accenten. Een vloer moet passen bij ieders smaak en uniek zijn. Het kan tegenwoordig allemaal. Een nieuwe vloer leg je immers niet ieder jaar!

Vandaar dat de meeste vloeren nog steeds veilig in het natuurlijke of klassieke genre blijven. Daarnaast zien we een vernieuwing van tapijt en karpetten.

Waar het een paar jaar geleden nog oubollig overkwam, is tapijt nu weer helemaal terug en trendy. Nieuwe materialen, nieuwe toepassingen, nieuwe legmethodes en nieuwe trendy kleuren maken nu de weg vrij om van elke vloer een ideale vloer te maken.

Wij helpen graag vakkundig en adviseren met het maken van de juiste keuze. Afgestemd op de ruimte in huis en ieders persoonlijke voorkeuren. 

Offerte aanvragen
 

Een vloer kiezen, zo doe je dat

Een vloer bepaalt voor een groot deel de sfeer in huis. Niet onbelangrijk daar een weloverwogen keuze in te maken. Houd je van strak met een edgy randje, ga je voor klassiek of toch voor een natuurlijke look? Ontdek welk type vloer bij jou, je leefstijl én interieur past.

In je zoektocht naar een nieuwe vloer zijn er een hoop keuzes te maken. Van materiaal en type tot afwerking en kleur. Hout is over het algemeen warm en steen geeft een stoere look aan een ruimte. Een pvc-vloer is met de hout en steen dessins niet van echt te onderscheiden, comfortabel, geluiddempend en onderhoud is een fluitje van een cent. Maar dan de kleur, die is sfeerbepalend en geeft voor een groot deel een gezicht aan je interieur. Wij hebben vijf vloeren uitgekozen die elk een eigen sfeer neerzetten, welke is jouw favoriet?

1. Warm

Kies je voor een vloer met een warme ondertoon dan zit je al snel goed. Speel met de kleurnuances in de planken en mix ze met design-meubels in sprekende kleuren als okergeel, koperoranje of zeeblauw. Verschillende houten meubels in huis? Geen nood, de ton-sur-ton mix van houtsoorten zorgt juist voor een rijk geheel. Een handige truc: probeer overeenkomsten te vinden in de nerven voor meer samenhang. De White Autumn Oak heeft een warme ondertoon die overal bij past. De kleurnuances geven de vloer een speels karakter.

2. Klassiek

Donkere vloeren winnen steeds meer terrein in interieurland, niet zo gek ook want je haalt er in één klap een statement mee in huis. Een donkere vloer is bij uitstek geschikt om te combineren met een landelijke linnen plofbank of een klassieke oorfauteuil. Ben je wat meer van de strakke vormen? Een donkere tint vloer gaat ook goed samen met staal, zwart of hoogglans wit.

Tip: wil je een kamer ruimer laten lijken, leg de vloerstroken dan in de breedte.

3. Licht

Het is misschien een beetje durven, maar wie eenmaal voor een lichte vloer kiest wil niet anders meer. Een lichte vloer als White Giant Oak doet een ruimte groter lijken, maar kan gecombineerd met veel wit ook kil ogen. Kies daarom ook voor contrast: een geleefde ijzeren locker of zwarte kuipstoeltjes creëren een spannend effect. Een wand geschilderd in donkergrijs of armygreen kan hierbij ook wonderen doen.

4. Betonlook

Een betonlook vloer in een neutraal grijze kleur heeft als voordeel dat het met iedere stijl te combineren is. Of je nu een landelijk interieur hebt, meer de design kant op gaat of toch kiest voor basic met een industrieel randje. Vul deze vloer aan met licht hout, rieten stoeltjes, een geschuurde leren bank of witte kuipstoelen, succes verzekerd!

5. Stoer

Een zwarte vloer is de ideale basis voor een industriële sfeer in huis, maar kan een ruimte ook kleiner en donkerder doen lijken. Kies voor meubels in warme tinten (hout, riet en rotan), voeg sprekende kleuren toe en vergeet ook de styling niet. Dat gekke vintage schilderijtje of die bijzondere fabriekslamp maakt de sfeer helemaal af. Tip: een pvc-vloer is comfortabel én kan gecombineerd worden met vloerverwarming, nooit meer koude voeten dus!

Onze vloer merken