Verf

Verf

Verf bij Deco Home

Bij Deco Home en Verf en Wand kies je voor de goede verf die bij de schilderklus past. Voor het allerbeste resultaat neem je professionele verf. Dit is goede verf waarmee de vakman ook werkt. Als je hiervoor kiest bespaar je jezelf werk. Het duurt het langer voordat je weer opnieuw de ladder op moet. De glans en dekking is beter, dus de kwaliteit van het schilderwerk blijft ook na verloop van tijd behouden.

Verfspeciaalzaak

In onze winkel tref je een groot en uitgebreid assortiment verf voor binnen- en buiten. Voor het houtwerk heb je daarbij de keuze tussen een verfsysteem met aparte grondverf en aflak of één-pot-systeem waarbij je met één en hetzelfde product kunt gronden, overgronden en afschilderen. In onze winkel vind je vakmensen met kennis en liefde voor het vak. De lokale verfspecialist adviseert je persoonlijk over de verschillende soorten verf en de bijbehorende eigenschappen. 

Verschillende merken verf zoals Sigma, Histor, Boonstoppel en dimago® leveren kwaliteitsproducten hoogglans lak, krijtverf, muurverf, zijdeglans en allerlei andere soorten die garant staan voor een hoge duurzaamheid en goede verwerkingseigenschappen. Op onze computergestuurde mengmachines kunnen wij elke gewenste verfkleur mengen zodat het eindresultaat volledig aan je wensen zal voldoen.

Verfkleuren kiezen, hoe doe je dat?

kleuren

Kleur is één van de belangrijkste sfeermakers in je interieur. Maar er zijn zoveel kleuren om uit te kiezen, welke kleur past nou het beste bij jouw persoonlijke stijl? Deze 4 tips helpen je de juiste keuze te maken. 

1. Let op de lichtval

Kleur is een eenvoudige manier om je interieur een compleet nieuwe look te geven. Maar hoe bepaal je welke kleuren het beste tot hun recht komen in jouw huis? Licht en verlichting spelen hierbij een belangrijke rol, want zogenaamde temperatuur van het licht bepaalt of een kleur warm of koud overkomt. Door lichtinval van buiten zal kleur gedurende de dag steeds anders overkomen. Kijk daarom zowel overdag als ‘s avonds bij kunstlicht naar het effect van licht op je gekozen kleur. Houd ook rekening met de ligging van de ruimte: noordelijk licht maakt kleuren koeler, zuidelijk licht maakt ze juist warmer.

2. Een lesje kleurenpsychologie

Kleur kan ook effect hebben op onze emoties en stemming. Rood is bijvoorbeeld een kleur die aanzet tot activiteit, handig voor in de werkkamer. Blauw en groen hebben juist een kalmerend en ontspannen effect. Roze stimuleert creativiteit en wit staat voor zuiverheid. Donkere contrasterende kleuren vormen hierbij een mooi evenwicht. Een kleurenpalet met vergrijsde tinten in subtiele schakeringen zorgt voor een knusse sfeer.

3. Creëer een harmonieus geheel

De kleur die je gaat kiezen wil je het liefst laten matchen bij de rest van je interieur, zodat het geheel in balans is. Dit kun je doen door de kleur af te stemmen op andere materialen in huis, net zoals onze stylisten dit doen. Voorbeelden die elkaar versterken zijn o.a. crèmekleurige tinten bij een strakke gietvloer, om het industriële karakter te verzachten. Pastelkleuren zijn prachtig in combinatie met natuurlijke materialen zoals hout en bamboe. Oudroze vormt een goede match met koperen accessoires, petrol en brons zijn een geweldig duo en goud gaat goed samen met aubergine en okergeel. Donkere muren kun je heel goed opfrissen met sierlijke kamerplanten.

4. Test de kleur thuis

Klaar voor kleur in je interieur? Een slimme truc is om een kleur eerst op een kleine oppervlakte uit te proberen voordat je meteen de hele muur gaat schilderen. Zo kun je goed beoordelen hoe de kleur op jouw muur uitpakt en wat je van de kleur vindt. Denk bijvoorbeeld aan een stuk karton om de verschillende kleuren naast elkaar te testen voordat het op de muur zit. Op deze manier kan je goed de contrasten zien.

Onze verf merken