Behang

Behang

Behang bij Deco Home

Van landelijk tot modern, met ons behang creëert u eenvoudig de gewenste sfeer in uw kamer. Wat betreft dessin en kleur zijn er eindeloos veel keuzes. Bent u op zoek naar behang met een abstract motiefje? Of wilt u behang met een houtstructuur kopen? Wat uw wensen ook zijn, wij hebben voor iedere woonstijl het gewenste behang. 

Wij zijn gespecialiseerd in het verkopen van behang in en bieden onze klanten dan ook een uniek assortiment waaruit dit specialistische karakter blijkt. BN Wallcoverins, Eijffinger, Boras en Dimago, het is een kleine greep uit onze uitgebreide collectie. Stuk voor stuk kwaliteitsmerken die uw interieur een nieuwe uitstraling geven. Benieuwd naar de verschillende soorten print- en kleurbehangrollen? Vraag een virjblijvende offerte aan of bezoek uw lokale behangspecialist van Deco Home en Verf en Wand.

Hoe kies je het behang dat bij jou past?

Ideaal voor een make-over of een frisse update van een ruimte: behang. Lastig? Niet als je kiest voor vliesbehang!

Stap 1. Kies het dessin

Beslis welk effect je wilt bereiken met het behang: ga je voor een statement in de ruimte of voor een subtiel resultaat? Dessins als XXL-bloemen of robuuste bakstenen zijn geweldig als eyecatcher, net als dessins in sprekende kleuren. Met een opvallende print in subtiele kleurtjes maak je een groot gebaar minder dominant, en omgekeerd kan een lekkere kleur een subtiel dessin meer ‘bite’ geven.

Stap 2. Denk out of the box

Een fijn bloemetjesbehang verwacht je in de slaapkamer, maar kan juist superleuk zijn achter het aanrecht (ja, daar kun je óók behangen), terwijl een vintage patroon heel spannend kan werken op de slaapplek – kies daarvoor dan wel de wand achter het bed. Kom je in je speurtocht door de stalenboeken een te gekke maar te heftige (of te dure) print tegen? Neem ‘m mee voor je toilet! En wist je dat je het plafond ook kunt behangen? ‘Oooh’s’ en ‘aaah’s’ verzekerd.

Stap 3. Kies je behang

Behang dat aan je benen plakt of rond de behangtafel kreukelt, wie heeft er nooit strijd geleverd met behang? Goed nieuws: vliesbehang is in opkomst en dat is niet voor niets. Het is sterk, verdoezelt scheurtjes en oneffenheden in muren en je brengt het aan door de wand in te lijmen: supermakkelijk, supersnel. Je haalt het er ook zó weer af, dus af en toe wisselen van dessin is een fluitje van een cent.

Er is keuze genoeg: Wat dacht je van een krokodillenleer-print, een betonlook of bloemetjes? Houd je van een natuurlijke look? Misschien is kurkbehang iets voor jou. Dit behang heeft een toplaagje van echt kurk en je brengt het net zo aan als vliesbehang.

Stap 4. Aan de slag

Maak de muur schoon en vlak: dicht eventuele gaten met muurvuller van Alabastine en schuur glad. Zet met potlood en schietlood of waterpas de eerste baan loodrecht af op de wand. Lijm de wand in met lijm voor vliesbehang, gebruik hiervoor een roller en doe dit iets breder dan de behangbaan is. Bevestig het behang van boven naar beneden; neem aan de bovenkant een overlap van 5 cm en snijd dit weg als de baan vastzit. Druk de baan aan met een behangborstel, prik luchtbellen door met een naald. Zorg dat je patroon mooi doorloopt, en dat je werkt met behangrollen van dezelfde partij om kleurverschil te voorkomen. Houd je restjes of zelfs een rol over? Beplak er een muurtje of meubel mee elders in huis, of bewaar het voor een toekomstige mix & match van behangresten.

Onze behang merken